Jelle’s knikkerbanen archief

[:nl]Hier vind u een archief van jelle’s knikkerbanen: Zijn projecten, krantenartikelen, media, foto’s en veel meer. (LET OP: Het kan zijn dat sommige filmpjes niet werken of een plugin vereisen) Hier vind u een archief van jelle’s knikkerbanen: Zijn projecten, krantenartikelen, media, foto’s en veel meer. (LET OP: Het kan zijn dat sommige filmpjes niet werken of een plugin vereisen)

(EN:) Here you can find a archive of YellowMarble’s Marble Runs: His projects, newspaper articles, media, photos and many more. (EN:) Here you can find a archive of YellowMarble’s Marble Runs: His projects, newspaper articles, media, photos and many more.

2018:

27 december: Jelle in de Gelderlander en AD

2017:

19 januari: Jelle in “Het is hier Autistisch” met Filemon op NPO 3

2016:

Oktober: Jelle werkt samen met stichting Mediadrome (Tante Hannie) te Nijmegen waarin hij knikkerbanen tentoon kan stellen. Dit is een belangrijke stap richting Jelle’s Droom: een eigen museum!

Nog een Mediahype in april 2016:

In april 2016 werd een van mijn knikkerrace video’s viraal nadat deze door Reddit, Facebook en “Ozzy Man Reviews” was gedeeld, kort daarna werd ik door BBC benadert om een korte interview te doen!
In april 2016, one of my sand marble race videos was going viral after a share on Reddit, Facebook and Ozzy Man Reviews, shortly after this i was called by BBC to make an interview which gave me a huge amount of extra visitors!

2015:

Mediahype in begin juni 2015:
In de eerste week van juni 2015 was het een waar gekkenhuis op mijn Youtube kanaal na de upload van het filmpje “Big Marble Run Machine: 11.000 Marbles!!!”. Ik (Jelle) diende een tip in bij “the Awesomer” met mijn video, kort hierna kreeg ik een reactie dat ze mijn video binnenkort gingen plaatsen, en jawel, hij stond er al snel op. Meteen zag ik de kijkcijfers rap toenemen, het filmpje werd gedeeld door de gebruikers en daarna ook vermeld op een groot aantal andere social media, maar ook diverse grote nieuwssites lieten mijn filmpje zien waarna er een ware storm van views, reacties en abonnees woedde over mijn kanaal. Er waren 5 uren in de avond van 1 juni 2015 dat het echt EXTREEM TEKEER ging met maarliefst 50.000 views en duizenden reacties per UUR! Ook de dagen erna ging het hard en algauw kwam er een mail van Jinek met een uitnodiging om in de studio te komen voor een interview, ik ging akkoord en samen met Bernard ging ik er naartoe, ik ontmoette ook de muziekgroep Van Velzen! Kortom, dit was de grootste mediahype die ik ooit had meegemaakt, zelfs in 2009 in hellendoorn was het lang niet zo extreem als dit.

2014:

December: 12 burgermeesters bezoeken Jelle’s kerst knikkerbaan in museumpark Orientalis 2014.
Juni: De recordpoging langste knikkerbaan (1413,67 meter) in Universum Bremen door Klaus peter Beier mislukte, de knikker bleef steken kort voor het oude record welke nog steeds op naam staat van een Universiteit in Australië.

2013:

Jelle’s kerst knikkerbaan op AT5:

(filmpje geblokkeerd)

2012:

NCRV Man bijt Hond 17 oktober: NCRV Man bijt Hond 17 oktober:

2011:

December: Kerst knikkerbaan 2011
Media: Diverse lokale kranten.
Filmpje kerst knikkerbaan 2011
Oktober: Knikkerbaan voor 3FM Oktober: 
Filmpje knikkerbaan 3FM Serious Request 2011
Jelle met Ligfiets in AD Amersfoort 28 september:
jelle met ligfiets in krant

Januari: TV uitzending “Geloof en een hoop Liefde” (eo)
Jelle kwam op tv in het programma “geloof en een hoop liefde”, een programma over mensen met een bijzondere hobby / gave.

2010:

December: Kerst knikkerbaan Winterkwartier
Media: Amersfoortse courant, RTV Utrecht
Kerst knikkerbaan 2010 was een van de drukbezochtste knikkerbanen van Jelle, echter door de barre weersomstandigheden en een stoffige locatie liep het niet geheel vlekkeloos. Gelukkig wist het team van het Winterkwartier de knikkerbaan ten alle tijden operationeel te houden.

Juni: Spacewarp eXplorion
Media: L1 (TV limburg) en Limburgs Dagblad (12-07-2010)
In een poging om nieuwe projectlocaties te zoeken kreeg Jelle een plekje in het eXplorion, een sterrenwacht in Heerlen, voor Jelle was dit een mooie locatie gezien ook zijn interesse in astronomie. Dit was een zeer succesvol project, echter was het wel zeer warm buiten.

 

2009:

December: Kerst knikkerbaan in steenfabriek de Werklust te Losser
Media: Tubantia, RTV Oost
Deze knikkerbaan was een van de mooiste kerst knikkerbanen ooit gemaakt, helaas werd dit project geteisterd door extreme kou (-7 graden overdag!). De knikkerlift begaf het al na de eerste dag, na 2e kerstdag werd de baan stilgezet omdat het niet goed meer werkte.

September: Jelle in het Nederlands Dagblad
Jelle kwam in het Nederlands Dagblad, een christelijke krant, niet te verwarren met het Algemeen Dagblad. Het artikel besloeg bijna een hele pagina.

Juni: Jelle in BNN Je zal het maar hebben Juni: 
Precies op Jelle’s verjaardag 2 juni kwam hij op tv in BNN JZHMH met Valerio Zeno die een poosje terug Jelle ging interviewen over zijn knikkerbanen en autisme.

April: Jelle’s GiGaGrote knikkerbaan te avonturenpark Hellendoorn
Media: NOS teletekst(!), Sbs6 Hart van Nederland, Jeugdjournaal, Tubantia, Volkskrant, Telegraaf, RTV oost, guinness world records!
Dit was Jelle’s grootste project ooit! Deze knikkerbaan mat 1017 meter totale lengte en 210 meter als langste aaneengesloten route. Dit was genoeg voor een vermelding bij Guinness Records! Helaas is dit record al 2 keer verbroken.
Jelle's knikkerbaan op teletekst!
Jelle's knikkerbaan op teletekst!
Jelle's knikkerbaan op teletekst sbs6!
Certificaat guiness world records langste knikkerbaan

2008:

December: Kerst knikkerbaan 2008:
Media: RTV Utrecht, de Weekkrant Amersfoort, BNN Je zal het maar hebben, bezocht door Valerio Zeno (opnames).
Zie 2009 voor het filmpje van de uitzending. 

April: Jetix knikkerbaan in Broek op Langedijk
Media: SBS6 Hart van Nederland, lokale dagbladen
Jelle bouwde een knikkerbaan bovenop een vleeskoeling in DEEN supermarkt in winkelcentrum de Broekerveiling. Deze baan trok veel bekijks bij het winkelend publiek, de knikkerbaan stond hoog zodat kinderen er niet bij konden. De knikkerbaan werd in de magazijn gebouwd en vervolgens in delen door 4 vakkenvullers naar de winkel gebracht.

Februari: Knikkerbaan RE_constructing in hotel Mariakapel
Media: RVU Club van 100, Jetix knikkerjournaal, lokale dagbladen Media: RVU Club van 100, Jetix knikkerjournaal, lokale dagbladen
Jelle op teletekst
Dit was jelle’s op een na langste ononderbroken knikkerbaan ooit gemaakt, het meette 208,32 meter, slechts 2 meter korter dan in Hellendoorn. De knikkerbaan was gebouwd op een 5 meter hoge steiger in de Mariakapel in Hoorn (NH).

2007:

December: Kerst knikkerbaan in Laag-Keppel
Media: TV Gelderland, lokale kranten
Jelle kreeg ruimte om een kerst-knikkerbaan te maken in Galerie de Waker te Laag-Keppel, deze galerie wordt beheerd door 2 zeer gastvrije mannen. De knikkerbaan was niet zo heel groot, wel was dit een knusse locatie en trok evengoed veel bekijks.
September: Knikkerbaan XXL in Antwerpen September: Knikkerbaan XXL in Antwerpen
Jelle’s eerste knikkerbaan-project in het buitenland! Jelle’s eerste knikkerbaan-project in het buitenland!
Jelle werd uitgenodigd te helpen met een 6 meter hoge “Rolling Ball Sculpture”, een metalen ballenbaan waar 7 cm grote houten ballen doorheen rollen. Jelle hielp samen met 4 andere mensen om de baan te finetunen. De baan was gemaakt van oud ijzer van machines enz. Het project was vanwege een straatfeest aan de Schelde, vlak bij de st. Annatunnel. Jelle was binnen één dag op en neer gereisd met de Thalys.

Februari: Knikkerbaan Dolhuys
Media: Volkskrant (!), Haarlems dagblad, de stad Amersfoort, RTV Noord Holland, evenementen borden en reclameborden in de stad Haarlem.
Een van jelle’s grootste projecten stond in het Dolhuys, een museum over psychiatrie in Haarlem. De knikkerbaan had een totale baanlengte van ruim 500 meter en had 10 verschillende trajecten. De knikkerbaan was kleurrijk en had veel LED lichteffecten. Er werd zeer veel media aandacht besteed, zo stond Jelle zelfs op billboards langs de weg wanneer je Haarlem binnenreed.

2006:

December: Kerst knikkerbaan in de Schoof Wervershoof December: Kerst knikkerbaan in de Schoof Wervershoof
Media: Bezoek door clown Bassie, RTV Noord Holland, lokale kranten.
Jelle’s kerst knikkerbaan 2006 stond in de Schoof te wervershoof, een buurthuis naast de kerk. Op 2e kerstdag was het dringen geblazen toen op die dag meer dan 700 bezoekers voor de deur stonden, er ontstond een wachtrij van een half uur. De knikkerbaan was vrij hoog waarbij de banen zelfs boven de bezoekers liepen. Een opmerkelijke gebeurtenis was dat clown Bassie (je weet wel van Bassie en Adriaan) de knikkerbaan bezocht tijdens de testfase.

jelle en bassie
Maart: Leonardo’s Mechanieken in Industrion, Kerkrade
Media: Limburgs Dagblad, lokale (ook duitse!) kranten.
Jelle kreeg een opdracht om een grote knikkerbaan van 10 meter breed te bouwen in het Industrion te Kerkrade. De knikkerbaan moest mechanische liften bevatten op basis van mechanismen uitgevonden door Leonardo Davinci. Zo had deze knikkerbaan 5 liften: een kettinglift, kriklift, reuzenrad lift, katrollen lift en een spiraallift. De baan zelf was 130 meter lang en er rolden knikkers van 5 cm doorsnee doorheen.

jelle in limburgse krant

2005:

Augustus: Jelle in Ter land, ter zee en in de lucht
Jelle deed mee in Hoog en Droog waarbij je met een zelfgebouwde voertuig op 2 kabels naar de overkant moest komen. Jelle haalde de bel helaas niet, wel kwamen er duizenden bezoekers in enkele uren op deze site kort na de uitzending. Jelle had zijn website adres op het voertuig gezet dat volledig in beeld kwam.

2004:

November: Kerst knikkerbaan November: Kerst knikkerbaan
(nog geen archiefmateriaal…) (nog geen archiefmateriaal…)
April: Marbland April: Marbland
[br] [br]
marbland knikkerbaanmarbland knikkerbaan
Januari: Guggenheim baan Januari: Guggenheim baan
[br] [br]


2003:

November: Kerst knikkerbaan November: Kerst knikkerbaan

Juni 2003 Rollplaza

Mei 2003: Schoolproject Gorredijk
Was geen succes… 

2002:

Marble city

Media: De Telegraaf en SBS6 Hart van nederland
Marble City
Uitzending van SBS6

2001:

Juli 2001: Hollandia Track

knikkerbaan in opa's tuin

knikkerbaan in opa's tuin

Juni 2001: Rainbow track
regenboog knikkerbaan

Maart 2001: Verhuizing van Leo Kannerhuis naar Emerhese

Januari 2001: Largos track

2000:

Juli: Knikkerbaan de Hoop
Jelle’s eerste poging voor een guinness record die echter niet in aanmerking was gekomen, in 2009 lukte dit wel.
Media: Noordhollands Dagblad, SBS6 Hart van NL

Filmpje van Knikkerbaan de Hoop
Jelle in krant met knikkerbaan
Jelle in krant met knikkerbaan

1998: Verhuizing naar Leo Kannerhuis 
1994: Knikkerlabyrinth 

knikkerlabyrinth
1987: Jelle maakte zijn eerste knikkerbaan, een “glijbaantje” van Lego + een Slalombaan (de rood met gele knikker glijbaan)
Lego knikkerbaan
Jelle met een van zijn eerste knikkerbanen in 1988
1983: 2 juni, Jelle’s geboorte 1983: 2 juni, Jelle’s geboorte[:en]Hier vind u een archief van jelle’s knikkerbanen: Zijn projecten, krantenartikelen, media, foto’s en veel meer. (LET OP: Het kan zijn dat sommige filmpjes niet werken of een plugin vereisen) Hier vind u een archief van jelle’s knikkerbanen: Zijn projecten, krantenartikelen, media, foto’s en veel meer. (LET OP: Het kan zijn dat sommige filmpjes niet werken of een plugin vereisen)

(EN:) Here you can find a archive of YellowMarble’s Marble Runs: His projects, newspaper articles, media, photos and many more. (EN:) Here you can find a archive of YellowMarble’s Marble Runs: His projects, newspaper articles, media, photos and many more.

2016:

Nog een Mediahype in april 2016:

In april 2016 werd een van mijn knikkerrace video’s viraal nadat deze door Reddit, Facebook en “Ozzy Man Reviews” was gedeeld, kort daarna werd ik door BBC benadert om een korte interview te doen!
In april 2016, one of my sand marble race videos was going viral after a share on Reddit, Facebook and Ozzy Man Reviews, shortly after this i was called by BBC to make an interview which gave me a huge amount of extra visitors!

2015:

Mediahype in begin juni 2015:
In de eerste week van juni 2015 was het een waar gekkenhuis op mijn Youtube kanaal na de upload van het filmpje “Big Marble Run Machine: 11.000 Marbles!!!”. Ik (Jelle) diende een tip in bij “the Awesomer” met mijn video, kort hierna kreeg ik een reactie dat ze mijn video binnenkort gingen plaatsen, en jawel, hij stond er al snel op. Meteen zag ik de kijkcijfers rap toenemen, het filmpje werd gedeeld door de gebruikers en daarna ook vermeld op een groot aantal andere social media, maar ook diverse grote nieuwssites lieten mijn filmpje zien waarna er een ware storm van views, reacties en abonnees woedde over mijn kanaal. Er waren 5 uren in de avond van 1 juni 2015 dat het echt EXTREEM TEKEER ging met maarliefst 50.000 views en duizenden reacties per UUR! Ook de dagen erna ging het hard en algauw kwam er een mail van Jinek met een uitnodiging om in de studio te komen voor een interview, ik ging akkoord en samen met Bernard ging ik er naartoe, ik ontmoette ook de muziekgroep Van Velzen! Kortom, dit was de grootste mediahype die ik ooit had meegemaakt, zelfs in 2009 in hellendoorn was het lang niet zo extreem als dit.

2014:

December: 12 burgermeesters bezoeken Jelle’s kerst knikkerbaan in museumpark Orientalis 2014.
Juni: De recordpoging langste knikkerbaan (1413,67 meter) in Universum Bremen door Klaus peter Beier mislukte, de knikker bleef steken kort voor het oude record welke nog steeds op naam staat van een Universiteit in Australië.

2013:

Jelle’s kerst knikkerbaan op AT5:

2012:

NCRV Man bijt Hond 17 oktober: NCRV Man bijt Hond 17 oktober:

2011:

December: Kerst knikkerbaan 2011
Media: Diverse lokale kranten.
Filmpje kerst knikkerbaan 2011
Oktober: Knikkerbaan voor 3FM Oktober: 
Filmpje knikkerbaan 3FM Serious Request 2011
Jelle met Ligfiets in AD Amersfoort 28 september:
jelle met ligfiets in krant

Januari: TV uitzending “Geloof en een hoop Liefde” (eo)
Jelle kwam op tv in het programma “geloof en een hoop liefde”, een programma over mensen met een bijzondere hobby / gave.

2010:

December: Kerst knikkerbaan Winterkwartier
Media: Amersfoortse courant, RTV Utrecht
Kerst knikkerbaan 2010 was een van de drukbezochtste knikkerbanen van Jelle, echter door de barre weersomstandigheden en een stoffige locatie liep het niet geheel vlekkeloos. Gelukkig wist het team van het Winterkwartier de knikkerbaan ten alle tijden operationeel te houden.

Juni: Spacewarp eXplorion
Media: L1 (TV limburg) en Limburgs Dagblad (12-07-2010)
In een poging om nieuwe projectlocaties te zoeken kreeg Jelle een plekje in het eXplorion, een sterrenwacht in Heerlen, voor Jelle was dit een mooie locatie gezien ook zijn interesse in astronomie. Dit was een zeer succesvol project, echter was het wel zeer warm buiten.

 

2009:

December: Kerst knikkerbaan in steenfabriek de Werklust te Losser
Media: Tubantia, RTV Oost
Deze knikkerbaan was een van de mooiste kerst knikkerbanen ooit gemaakt, helaas werd dit project geteisterd door extreme kou (-7 graden overdag!). De knikkerlift begaf het al na de eerste dag, na 2e kerstdag werd de baan stilgezet omdat het niet goed meer werkte.

September: Jelle in het Nederlands Dagblad
Jelle kwam in het Nederlands Dagblad, een christelijke krant, niet te verwarren met het Algemeen Dagblad. Het artikel besloeg bijna een hele pagina.

Juni: Jelle in BNN Je zal het maar hebben Juni: 
Precies op Jelle’s verjaardag 2 juni kwam hij op tv in BNN JZHMH met Valerio Zeno die een poosje terug Jelle ging interviewen over zijn knikkerbanen en autisme.

April: Jelle’s GiGaGrote knikkerbaan te avonturenpark Hellendoorn
Media: NOS teletekst(!), Sbs6 Hart van Nederland, Jeugdjournaal, Tubantia, Volkskrant, Telegraaf, RTV oost, guiness world records!
Dit was Jelle’s grootste project ooit! Deze knikkerbaan mat 1017 meter totale lengte en 210 meter als langste aaneengeslote route. Dit was genoeg voor een vermelding bij Guiness Records! Helaas is dit record al 2 keer verbroken.
Jelle's knikkerbaan op teletekst!
Jelle's knikkerbaan op teletekst!
Jelle's knikkerbaan op teletekst sbs6!
Certificaat guiness world records langste knikkerbaan

2008:

December: Kerst knikkerbaan 2008:
Media: RTV Utrecht, de Weekkrant Amersfoort, BNN Je zal het maar hebben, bezocht door Valerio Zeno (opnames).
Zie 2009 voor het filmpje van de uitzending.
 

April: Jetix knikkerbaan in Broek op Langedijk
Media: SBS6 Hart van Nederland, lokale dagbladen
Jelle bouwde een knikkerbaan bovenop een vleeskoeling in DEEN supermarkt in winkelcentrum de Broekerveiling. Deze baan trok veel bekijks bij het winkelend publiek, de knikkerbaan stond hoog zodat kinderen er niet bij konden. De knikkerbaan werd in de magazijn gebouwd en vervolgens in delen door 4 vakkenvullers naar de winkel gebracht.

Februari: Knikkerbaan RE_constructing in hotel Mariakapel
Media: RVU Club van 100, Jetix knikkerjournaal, lokale dagbladen Media: RVU Club van 100, Jetix knikkerjournaal, lokale dagbladen
Jelle op teletekst
Dit was jelle’s op een na langste ononderbroken knikkerbaan ooit gemaakt, het meette 208,32 meter, slechts 2 meter korter dan in Hellendoorn. De knikkerbaan was gebouwd op een 5 meter hoge steiger in de Mariakapel in Hoorn (NH).

2007:

December: Kerst knikkerbaan in Laag-Keppel
Media: TV Gelderland, lokale kranten
Jelle kreeg ruimte om een kerst-knikkerbaan te maken in Galerie de Waker te Laag-Keppel, deze galerie wordt beheerd door 2 zeer gastvrije mannen. De knikkerbaan was niet zo heel groot, wel was dit een knusse locatie en trok evengoed veel bekijks.
September: Knikkerbaan XXL in Antwerpen September: Knikkerbaan XXL in Antwerpen
Jelle’s eerste knikkerbaan-project in het buitenland! Jelle’s eerste knikkerbaan-project in het buitenland!
Jelle werd uitgenodigd te helpen met een 6 meter hoge “Rolling Ball Sculpture”, een metalen ballenbaan waar 7 cm grote houten ballen doorheen rollen. Jelle hielp samen met 4 andere mensen om de baan te finetunen. De baan was gemaakt van oud ijzer van machines enz. Het project was vanwege een straatfeest aan de Schelde, vlak bij de st. Annatunnel. Jelle was binnen één dag op en neer gereisd met de Thalys.

Februari: Knikkerbaan Dolhuys
Media: Volkskrant (!), Haarlems dagblad, de stad Amersfoort, RTV Noord Holland, evenementen borden en reclameborden in de stad Haarlem.
Een van jelle’s grootste projecten stond in het Dolhuys, een museum over psychiatrie in Haarlem. De knikkerbaan had een totale baanlengte van ruim 500 meter en had 10 verschillende trajecten. De knikkerbaan was kleurrijk en had veel LED lichteffecten. Er werd zeer veel media aandacht besteed, zo stond Jelle zelfs op billboards langs de weg wanneer je Haarlem binnenreed.

2006:

December: Kerst knikkerbaan in de Schoof Wervershoof December: Kerst knikkerbaan in de Schoof Wervershoof
Media: Bezoek door clown Bassie, RTV Noord Holland, lokale kranten.
Jelle’s kerst knikkerbaan 2006 stond in de Schoof te wervershoof, een buurthuis naast de kerk. Op 2e kerstdag was het dringen geblazen toen op die dag meer dan 700 bezoekers voor de deur stonden, er ontstond een wachtrij van een half uur. De knikkerbaan was vrij hoog waarbij de banen zelfs boven de bezoekers liepen. Een opmerkelijke gebeurtenis was dat clown Bassie (je weet wel van Bassie en Adriaan) de knikkerbaan bezocht tijdens de testfase.

jelle en bassie
Maart: Leonardo’s Mechanieken in Industrion, Kerkrade
Media: Limburgs Dagblad, lokale (ook duitse!) kranten.
Jelle kreeg een opdracht om een grote knikkerbaan van 10 meter breed te bouwen in het Industrion te Kerkrade. De knikkerbaan moest mechanische liften bevatten op basis van mechanismen uitgevonden door Leonardo Davinci. Zo had deze knikkerbaan 5 liften: een kettinglift, kriklift, reuzenrad lift, katrollen lift en een spiraallift. De baan zelf was 130 meter lang en er rolden knikkers van 5 cm doorsnee doorheen.

jelle in limburgse krant

2005:

Augustus: Jelle in Ter land, ter zee en in de lucht
Jelle deed mee in Hoog en Droog waarbij je met een zelfgebouwde voertuig op 2 kabels naar de overkant moest komen. Jelle haalde de bel helaas niet, wel kwamen er duizenden bezoekers in enkele uren op deze site kort na de uitzending. Jelle had zijn website adres op het voertuig gezet dat volledig in beeld kwam.

2004:

November: Kerst knikkerbaan November: Kerst knikkerbaan
(nog geen archiefmateriaal…) (nog geen archiefmateriaal…)
April: Marbland April: Marbland
[br] [br]
marbland knikkerbaanmarbland knikkerbaan marbland knikkerbaanmarbland knikkerbaan
Januari: Guggenheim baan Januari: Guggenheim baan
[br] [br]2003:

2003:

November: Kerst knikkerbaan November: Kerst knikkerbaan
[br] [br]

Juni 2003 Rollplaza Juni 2003 Rollplaza
[br] [br]

Mei 2003: Schoolproject Gorredijk Mei 2003: Schoolproject Gorredijk
Was geen succes… Was geen succes…

2002:

Marble city

Media: De Telegraaf en SBS6 Hart van nederland
Marble City
Uitzending van SBS6

2001:

2001:

Juli 2001: Hollandia Track Juli 2001: Hollandia Track
[br] [br]
Filmpje van Hollandia Track[br] Filmpje van Hollandia Track[br]
knikkerbaan in opa's tuin knikkerbaan in opa's tuin
knikkerbaan in opa's tuin knikkerbaan in opa's tuin
Juni 2001: Rainbow track Juni 2001: Rainbow track
regenboog knikkerbaan regenboog knikkerbaan
Maart 2001: Verhuizing van Leo Kannerhuis naar Emerhese Maart 2001: Verhuizing van Leo Kannerhuis naar Emerhese
Januari 2001: Largos track Januari 2001: Largos track
Filmpje van de 35 meter lego rail Filmpje van de 35 meter lego rail
Filmpje van de andere knikkerbanen in Largos Track Filmpje van de andere knikkerbanen in Largos Track

2000:

Juli: Knikkerbaan de Hoop
Jelle’s eerste poging voor een guiness record die echter niet in aanmerking was gekomen, in 2009 lukte dit wel.
Media: Noordhollands Dagblad, SBS6 Hart van NL

Filmpje van Knikkerbaan de Hoop
Jelle in krant met knikkerbaan
Jelle in krant met knikkerbaan

1998: Verhuizing naar Leo Kannerhuis 1998: Verhuizing naar Leo Kannerhuis
1994: Knikkerlabyrinth 1994: Knikkerlabyrinth
[br] [br]
knikkerlabyrinth
1987: Jelle maakte zijn eerste knikkerbaan, een “glijbaantje” van Lego + een Slalombaan (de rood met gele knikker glijbaan)
Lego knikkerbaan
Jelle met een van zijn eerste knikkerbanen in 1988
1983: 2 juni, Jelle’s geboorte 1983: 2 juni, Jelle’s geboorte[:]